Husmanskost

Älggryta

Älggryta

Om du har förmånen att känna en…

pannbiff

Pannbiff med lök

Pannbiff med lök måste vara en av de mest älskade svenska klassikerna. Här hemma går de åt i rask takt, och…

Knäckebröd

Knäckebröd

Det finns få saker som är så ursvenska som knäckebröd. Det har bakats i Sverige sedan 500-talet åtminstone, särskilt i…

Dillkött

Dillkött

Dillkött är en svensk husmansklassiker som nästan fallit i glömska, kanske för att det tar ganska lång tid att göra…

Mandeltorsk á la Sabina

Mandeltorsk á la Sabina

Mandeltorsken ännu en av de där måltiderna som många minns med avsmak från skoltiden. Till viss del kan det kanske bero…

Redskap

PastaMaker

PastaMaker

Pasta är i sin enklaste form något extremt simpelt, nämligen något torrt som ligger i en kartong…

Soppor

Broccoli- och ädelostsoppa

Broccoli- och ädelostsoppa

Servera den här gröna ljuvligheten med extra ädelost och krutonger för maximal njutning. Styrkan på ädelosten kan…

Vinter

Sparrissoppa

Sparrissoppa

Jag vägrar koka sparris i vatten, smakämnena är vattenlösliga. Så jag steker dem i rikligt…

Rabarbersaft

Rabarbersaft

Rabarbersaft görs med fördel på de rabarber du gallrar från beståndet, så att du kan…

Rulla till toppen